085 – 536 00 00 info@ictivate.com

DIENSTEN / PRODUCTEN

diensten

ICT Leasing

Uw ICT voor een vast bedrag per maand!

Investeringen in nieuwe hard- en software kunnen behoorlijk oplopen, maar is vaak wel noodzakelijk om te kunnen innoveren of gewoonweg uw oude omgeving te vervangen. Het komt vrijwel nooit financieel goed uit! ICTIVATE biedt de mogelijkheid om uw ICT te leasen voor een vast bedrag per maand. Aan het eind van de leaseperiode heeft u de mogelijkheid om de apparatuur voor een gering bedrag aan te schaffen of uw ICT wederom te vernieuwen in een nieuwe lease.

Leasing wordt steeds populairder. Voor veel bedrijven is leasing nu al een vast onderdeel van hun financieringsstrategie. Maar welke voordelen biedt leasing?

Hieronder vindt u vier goede redenen waarom leasing voor u als klant voordelig is: 

1. Het helpt liquiditeit te behouden

Leasing spaart het eigen vermogen en versterkt de kredietwaardigheid tegenover de huisbank, want een goed presterende IT-uitrusting heeft haar prijs. Dit kost liquiditeit en moeilijk te verkrijgen bank- of leverancierskredieten. Leasing heeft daarentegen geen invloed op uw kredietruimte bij financiële dienstverleners en belast uw balans ook niet. De apparaten blijven namelijk eigendom van de leasemaatschappij zodat – anders dan bij koop – de verhouding eigen vermogen tot balanswaarde en eigen vermogen tot investeringskapitaal niet in uw nadeel verandert. Onder de streep betekent dit: u gebruikt de modernste technologie, verbetert tegelijkertijd uw kredietwaardigheid, uw balanscijfers en daarmee ook de rating van uw bedrijf.

 

2.  Biedt zekerheid op het gebied van planning

Het leasen van innovatieve IT-apparatuur betaalt zich uit. De reden hiervoor: u betaalt pas wanneer de technologie in uw bedrijf zich uitbetaalt. In plaats van hoge aanschafkosten die telkens weer moeten worden terugverdiend, betaalt u regelmatige leasetermijnen – met opbrengsten die gedurende en door het gebruik van de apparatuur worden bereikt. Zo breidt u direct uw investeringsmogelijkheden uit. Naast dit pay-as-you-earn-voordeel hebt u ook nog zekerheid wat betreft planning. De constante leasetermijnen zijn een vast calculeerbare kostenpost in uw bedrijfsplanning.

3.  Zo maakt u grotere investeringen mogelijk op een vroeger tijdstip

Lage termijnen vervangen hoge koopprijzen. Want vaak vereist de marktontwikkeling dat nieuwe technologie wordt ingezet. Om met uw bedrijf succes te hebben, moet u derhalve voortdurend investeren in moderne informatietechnologie. Maar voor de aanschaf ervan is kapitaal nodig en door de korte innovatiecycli zijn veel apparaten verouderd voordat ze zich uitbetalen. De oplossing: Door de kleine maandelijkse termijnen kunt u investeren in nieuwe technologie op het gewenste tijdstip. Zo blijft u de concurrentie voor.

4.  Biedt flexibiliteit

Dankzij de vervangingsoptie altijd up-to-date blijven. Wanneer u uw informatietechnologie koopt, legt u zich voor jaren vast. Maar de technologie ontwikkelt zich, net als uw bedrijf. Daarom bevatten de leaseovereenkomsten een zogenaamde vervangingsoptie. Wanneer er productievere of zuinigere apparaten op de markt komen dan de door uw geleaste, kunt u ook gedurende de looptijd van de overeenkomst en deels zonder verhoging van de leasetermijnen vervangen. Wanneer uw bedrijf groeit en uw technologiebehoefte stijgt, kan de leaseovereenkomst bovendien worden uitgebreid.