085 – 536 00 00 info@ictivate.com

ProTria Framework: Uw Driedimensionale Schild tegen cyberdreigingen

Wij introduceren met trots het ProTria Framework, onze innovatieve benadering van cybersecurity, specifiek ontwikkeld om uw organisatie te beschermen tegen de steeds complexer wordende cyberdreigingen. De naam ‘ProTria’ is een samensmelting van ‘proactief’ en ‘drie’, wat onze drievoudige strategie in cybersecurity weerspiegelt.

In deze snel veranderende digitale wereld is het een uitdaging om bij te blijven. Dat begrijpen wij als geen ander. Met het ProTria Framework bieden wij u een strategische en duidelijke aanpak, gebaseerd op drie fundamentele pijlers: Prevent, Protect en Preserve. Deze aanpak helpt u om uw cybersecurity stap voor stap te versterken.

Laten we eens dieper ingaan op de drie pijlers van ProTria:

1. Preserve (Behouden):

 • Doel: Zorgdragen voor de veiligheid van uw cruciale data en systemen, zodat de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd blijft.
 • In de praktijk: Naast regelmatige back-ups, is het cruciaal om een strikte toegangscontrole te hanteren. Dit betekent dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot essentiële bedrijfsgegevens en systemen.
 • Oplossingen: We gebruiken betrouwbare hersteloplossingen zoals Synology en Cove Data Protection. Voor toegangscontrole adviseren we het gebruik van Microsoft Entra. Dit systeem biedt geavanceerde beveiliging door middel van identiteits- en toegangsbeheer, waardoor u kunt controleren wie toegang heeft tot uw netwerk en gegevens. Met functies zoals multi-factor authenticatie en conditional access, zorgt Microsoft Entra ervoor dat alleen gevalideerde gebruikers toegang krijgen, wat een essentieel onderdeel is van uw cybersecurity-strategie.

2. Protect (Beschermen):

 • Doel: Actieve beveiliging van uw bedrijfsmiddelen tegen cyberaanvallen.
 • In de praktijk: Dit betekent het inzetten van geavanceerde firewall-systemen en antivirussoftware om een robuuste verdedigingslinie tegen mogelijke bedreigingen op te bouwen. Het is essentieel om niet alleen externe aanvallen te blokkeren, maar ook om interne netwerkactiviteiten voortdurend te monitoren en te beheren voor verdachte activiteiten.
 • Oplossingen: Voor een optimale bescherming maken we gebruik van diverse oplossingen van verschillende leveranciers. Een van deze oplossingen is de Fortinet FortiGate firewall. Deze firewalls zijn toonaangevend in de wereld van netwerkbeveiliging en bieden functies als intrusion prevention, webfiltering en geïntegreerde sandboxing. Dit versterkt de veiligheid van uw netwerk door geavanceerde dreigingen te identificeren en te blokkeren.
  Daarnaast spelen de managed EDR-oplossingen van Sentinel One een cruciale rol in onze cybersecurity-strategie. Sentinel One onderscheidt zich niet alleen door traditionele antivirusbescherming, maar biedt ook geavanceerde detectie en respons op dreigingen. Het bijzondere aan Sentinel One is de inzet van AI-technologie die bedreigingen in real-time identificeert en neutraliseert. Dit zorgt voor een proactieve bescherming van uw organisatie tegen de nieuwste cyberdreigingen.

3. Prevent (Voorkomen):

 • Doel: Proactief risico’s identificeren en verminderen om cyberincidenten te voorkomen.
 • In de praktijk: Een doeltreffende aanpak omvat het actief bestrijden van bedreigingen zoals phishing-aanvallen. Dit vereist niet alleen technologie, maar ook bewustwording binnen uw organisatie. Het is van cruciaal belang om zowel systemen als medewerkers uit te rusten met de kennis en middelen om potentiële cyberdreigingen te herkennen en adequaat te reageren.
 • Oplossingen: Voor de technische kant maken we gebruik van geavanceerde door e-mailfiltering en DNS-filtering. Deze systemen scannen continu op verdachte activiteiten en blokkeren potentieel schadelijke content voordat deze uw netwerk kan bereiken. Om het bewustzijn binnen uw organisatie te vergroten, bieden we ook bewustzijnstrainingen aan. Deze trainingen zijn ontworpen om medewerkers te leren hoe ze phishing-pogingen en andere veelvoorkomende cyberdreigingen kunnen herkennen en hierop reageren. De combinatie van technische beschermingsmaatregelen en getraind personeel vormt een krachtige verdediging tegen cyberaanvallen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de hierboven genoemde oplossingen slechts een greep zijn uit de vele beschikbare opties. Deze voorbeelden dienen ter verduidelijking van onze drie pijlers: Preserve, Protect en Prevent. Afhankelijk van de specifieke behoeften en omstandigheden van uw organisatie, kunnen er andere of aanvullende oplossingen geschikter zijn. Ons doel is om een aanpak op maat te bieden, perfect afgestemd op de unieke vereisten van uw bedrijf.

Het unieke aan het ProTria Framework is de helderheid en toegankelijkheid, met een focus op de essentiële aspecten van cybersecurity. We integreren de principes van Prevent, Protect en Preserve tot een allesomvattende strategie, cruciaal voor de versterking van uw cyberbeveiliging. De keuze van de specifieke oplossingen stemmen we af op de unieke werkwijze van uw organisatie. We stellen samen met u een realistisch budget vast, gericht op het bereiken van belangrijke mijlpalen op de lange termijn.

De implementatie van het ProTria Framework is een flexibel proces, afgestemd op uw specifieke behoeften. We beginnen met een diepgaande analyse van uw huidige cyberbeveiligingsstatus, gevolgd door een strategisch actieplan om de drie kernpijlers effectief in te zetten en te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd om meer grip te krijgen op uw cybersecurity en wilt u weten wat het ProTria Framework voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een afspraak.