085 – 536 00 00 info@ictivate.com

ON-PREMISE / ICT-OP-LOCATIE

Linux / Open Source

Wel eens gedacht aan Open Source? Laat ICTivate u adviseren!

Steeds meer bedrijven ervaren de voordelen van Open Source ten opzichte van gesloten, commerciële en vaak  duurdere oplossingen. Gesloten -ofwel Closed Source software legt sterke beperkingen op aan het gebruik en de verdere verspreiding van softwarelicenties. Echter geeft de vrije beschikbaarheid van Open Source software iedere gebruiker de vrijheid om de software te gebruiken, wijzigen en verspreiden.

Kosten

Verwarrend voor veel mensen is dat een Open Source oplossing vaak gratis of tegen kleinere bedragen worden aangeboden. Open Source bedrijven genereren vaak geen omzet door de directe verkoop van hun producten. Het business model van Open Source is berust op een verschuiving van een licentie- naar een service gebaseerd model. Met een Closed Source oplossing heeft u vooral kosten aan de licenties, implementatie en ondersteuning. Bij Open Source gaan de kosten vooral naar implementatie en ondersteuning. Hiermee kunt u dus een flinke besparingen halen op uw ICT-uitgaven!

Afhankelijkheid en verantwoordelijkheid

Bij een Closed Source oplossing maakt u zich afhankelijk van de leverancier. De leverancier alleen is verantwoordelijk voor het maken en het blijven ontwikkelen van de software. Voor service en ondersteuning bent u dus volledig aangewezen op de leverancier. Bij Open Source ligt de verantwoordelijkheid vooral bij meerdere ontwikkelaars binnen een community en bent u, afhankelijk van de grootte van de community, niet meer langer aangewezen op één enkele leverancier.

Performance, stabiliteit en betrouwbaarheid

Open Source oplossingen worden meestal gebruikt in combinatie met een Unix / Linux platform. Unix / Linux staat bekend om haar performance, stabiliteit en betrouwbaarheid, en is door de interne structuur vele malen minder gevoelig voor virussen dan andere platforms. Een ander belangrijk voordeel is dat Unix/Linux lagere eisen stelt aan de benodigde hardware. Daar waar u met commerciële software vaak zeer krachtige hardware en/of meerdere systemen nodig heeft, kan Unix/Linux meerdere taken op vaak één enkel systeem uitvoeren.

Toepassingsmogelijkheden

Voor elke Closed Source oplossing is er ook een Open Source oplossingen te vinden. Vaak gebruikte Open Source oplossingen zijn:

 • Proxy
 • Firewall
 • Spamfilter / Batch SMTP
 • Webserver
 • Database Server
 • ERP / CRM Software
 • Web-shop / CMS
 • NAS / File Storage (NFS, iSCSI, FTP etc.)
 • Monitoring Software
 • Desktop Computing
 • Server / Cloud Computing
 • Eigen “Dropbox” (NextCloud bijv.)

Doorbreek de cirkel van het herhaaldelijk investeren van software/licenties- en hardware. Bent u op zoek naar Open Source oplossing of een partner voor uw Unix/Linux systeembeheer, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Over ons

ICTivate treedt op als vaste partner in alle ICT vraagstukken voor uw onderneming. ICTivate streeft ernaar de ICT belangen van haar klanten te behartigen door deskundig en klantgerichte dienstverlening.

Contact

Thaalpad 37
6102 EH Echt
Tel. +31-85-536-00-00
info@ictivate.com