085 – 536 00 00 info@ictivate.com

CLOUDDIENSTEN

SSL Certificaten / Let’s Encrypt

Lite Wildcard Lite Basic Wildcard Basic Pro Pro EV
Vervanging
Encryptie
Root Certificaat
Mobile Device Support

 

Vervanging / replacements

Met deze garantie kunt u bij verlies van uw private key een nieuw certificaat aanvragen.

Encryptie

De encryptie bij al onze SSL Certificaten zijn 128 / 256 bits

Root Certificaat

Alle SSL Certificaten worden uitgegeven op een single root (Equifax)

Mobile Device Support

Mobile device (MDA / PDA) ondersteuning, bijv. voor Microsoft Outlook Mobile Access

Periode

Om te voorkomen dat u elk jaar het SSL Certificaat opnieuw moet aanvragen en installeren bieden wij u de mogelijkheid om deze voor meerdere jaren aan te vragen. Dit bespaart u tevens flink in de kosten en installatie tijd voor het SSL Certificaat per jaar. Het is niet mogelijk om een Certificaat op een later moment te verlengen, wel kunt u natuurlijk als test het certificaat voor 1 jaar aanvragen en na dat jaar een certificaat aanvragen voor meerdere jaren.

Lite / Basic SSL Certificaat

Het Lite & Basic SSL Certificaat zijn technisch hetzelfde, toch adviseren wij u te kiezen voor het Basic SSL Certificaat. Dit omdat deze is voorzien van een garantie waardoor wij het certificaat opnieuw kunnen uitgeven bij het verliezen van uw private key. Het verliezen of verwijderen van een private key is de meest voorkomende fout waardoor uw SSL Certificaat niet meer bruikbaar is. Bij een Basic SSL Certificaat bent u dus de gehele periode verzekerd van een juist werkend SSL Certificaat.

Pro (EV) SSL Certificaat

De Pro SSL Certificaten worden gebruikt als er moet worden gecommuniceerd met een mobile device, bijvoorbeeld via ActiveSync met Microsoft Exchange. Voor een webmail oplossing zullen wij u altijd een Pro SSL Certificaat adviseren omdat het gebruik push e-mail, agenda & contactpersonen synchronisatie met een mobile telefoon of pda een extreme opwaarts aan het maken is. Met ons Extended Validation Pro SSL Certificaat heeft u een SSL Certificaat met de meest duidelijke betrouwbaarheidsidentificatie aan uw eindgebruikers.

Wildcard Certificaten

Wildcard certificaten zijn ssl certificaten waarmee u alle subdomeinen van een bepaalde domeinnaam kunt beveiligen. U kunt bijvoorbeeld een certificaat aanvragen voor *.hieruwdomeinnaam.nl. U kunt dit ssl certificaat vervolgens gebruiken voor alle subdomeinen van hieruwdomeinnaam.nl.

Let’s Encrypt Certificaten

Veelal is het ook mogelijk om gebruik te maken van kosteloze Let’s Encrypt certificaten, indien deze door uw systeem / systemen ondersteund wordt. Wij kunnen deze implementatie(s) voor u verzorgen.

Let’s Encrypt is een gratis, geautomatiseerd en open CA (Certificate Authority) welke aangeboden wordt door de non-profit Internet Security Research Group (ISRG).

Let’s Encrypt geeft bedrijven de mogelijkheid om haar website(s) en webapplicatie(s) te beveiligen via HTTPS (SSL/TLS). Haar doelstelling is om op deze manier te zorgen voor een veiliger internet.

De belangrijkste punten van Let’s Encrypt zijn:

  • Gratis: Iedere domeinnaam eigenaar kan kosteloos een Let’s Encrypt certificaat gebruiken.
  • Veilig: Let’s Encrypt gebruikt veilige transacties op basis van geavanceerde TLS beveiliging.
  • Transparant: Elk uitgegeven of ingetrokken Let’s Encrypt certificaat is door iedereen te controleren.