085 – 536 00 00 info@ictivate.com

PROJECTEN

Maison Molenbeecke

Zorgdomotica en personenalarmering

 

Scope

De kleinschalige woonvoorziening Maison Molenbeecke in Montfort biedt een huiselijke, liefdevolle en veilige woonomgeving voor mensen met geheugenproblematiek, die intensieve zorg nodig hebben. Als vaste partner voor alle ICT-vraagstukken van Molenbeecke, tekende ICTIVATE voor de volledige ICT-infrastructuur, inclusief de zorgdomotica van het woonzorgcentrum. 

Aanpak

In nauwe samenwerking met het team van Maison Molenbeecke zijn de geautomatiseerde hulpmiddelen en voorzieningen in de twintig appartementen en gemeenschappelijke leefruimtes volledig afgestemd op de (zorg)behoeften van de bewoners. Denk aan persoonlijke alarmering, maar bijvoorbeeld ook aan infraroodsensoren om de veiligheid van bewoners te monitoren. Dankzij een handige, eenvoudig te bedienen app op de smartphone kunnen medewerkers de bewoners 24 uur per dag op afstand volgen en indien nodig direct actie ondernemen. Een unieke en efficiënte oplossing, waardoor medewerkers hun zorg en aandacht volledig kunnen afstemmen op de behoeften van de bewoners, zonder dat ze aan een beeldscherm gebonden zijn. En waardoor zorg en ondersteuning voor bewoners en hun naasten altijd binnen handbereik zijn. 

ICTIVATE verzorgde zowel de inrichting van de benodigde netwerken en systemen op de werkplekken en in de woonruimtes, als ook alle benodigde hard- en software.

Voordelen

  • ICT ter ondersteuning van persoonlijke zorg en aandacht
  • Medewerkers staan via de smartphone 24/7 in direct contact met bewoners
  • Efficiënt plaats- en tijdonafhankelijk werken, inclusief toegang tot cliëntdossiers

Technische specificaties

  • Zorgdomotica
  • Personenalarmering

Neem direct contact met ons op

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch, via email of door het invullen van het ons contactformulier.

085 – 536 00 00 | info@ictivate.com