085 – 536 00 00 info@ictivate.com
Migratie naar Microsoft Windows Server en Office 365

Scope

Van de Ven levert vers, vlees en waren aan detaillist en speciaalzaak. Als Microsoft Service Partner verzorgde ICTivate voor deze groothandel uit het Midden-Limburgse Echt de migratie van het verouderde serverpark naar een Microsoft Windows Server 2016. Ook realiseerden wij een nieuwe, eigentijdse back-upstrategie, inclusief back-upsysteem. En dankzij de migratie naar Office 365 Exchange Online, kunnen medewerkers van Van de Ven voortaan plaats- en tijdonafhankelijk werken.

 

Aanpak

Het serverpark van Van de Ven bestond uit drie fysieke servers op locatie die aan vervanging toe waren. Van de Ven overwoog een volledige overstap naar de Cloud. Na een grondige analyse van wensen, eisen en bedrijfsspecifieke software, adviseerden wij echter een geconsolideerde server; een kostenefficiëntere oplossing die uitstekend past bij het bedrijf. De drie fysieke servers werden vervangen door één fysieke en twee virtuele servers. Een hybride oplossing, met als voornaamste voordeel dat de versleutelde bedrijfsdata, software en back-ups 24/7 zowel in eigen beheer als in een Private Cloudomgeving beschikbaar zijn. Dankzij het nieuwe back-upsysteem is het bovendien niet langer nodig zelf datadragers te wisselen. Met de implementatie van de Remote Desktop omgeving tot slot, uiteraard met behoud van alle bestaande gebruikersprofielen, beschikt Van de Ven over een geheel nieuwe, eigentijdse en efficiënte IT-omgeving. Volledig op maat en afgestemd op de bedrijfsprocessen en specifieke ERP-software.

Om stagnatie in bedrijfsprocessen te voorkomen en de impact voor gebruikers tot een minimum te beperken, vonden alle migraties plaats in de avonduren. De dagen erna waren wij telkens op locatie aanwezig om medewerkers wegwijs te maken in de nieuwe werkomgeving. Vanzelfsprekend zijn we ook voor toekomstige vragen op afroep beschikbaar, in de vorm van een Smart Care servicecontract.

 

Voordelen

  • Lagere investeringskosten en kostenbesparing t.o.v. volledige Cloudoplossing
  • Efficiënt, plaats- en tijdonafhankelijk werken, inclusief toegang tot bedrijfsspecifieke data en software (o.a. Reflex ERP-software)
  • Bedrijfsdata 24/7 zowel in huis als in Private Cloud beschikbaar
  • Private Cloud biedt optimaal profijt van veiligheid, schaalbaarheid, vrijheid en zekerheid
  • Smart Care servicecontract (ondersteuning en service op maat)

 

Technische specificaties

  • VM-ware
  • Migratie naar Microsoft Windows Server 2016
  • Migratie naar Office 365 Exchange Online
  • Remote Desktop Server

 

Testimonial

“ICTivate heeft dit project van begin tot einde perfect verzorgd! We hebben in hen dichtbij huis de ideale IT-partner gevonden.” Maurice van de Ven, directeur Van de Ven