085 – 536 00 00 info@ictivate.com

Projecten

Van de Ven Vers

Migratie van Microsoft Windows Server omgeving en Office 365

 

Scope

Van de Ven Vers levert vers, vlees en waren aan detaillist en speciaalzaak. Als Microsoft Silver Partner verzorgde ICTIVATE voor deze groothandel uit het Midden-Limburgse Echt de migratie van het verouderde serverpark naar Microsoft Windows Server 2016. Ook realiseerden wij een nieuwe, eigentijdse back-upstrategie, inclusief back-upsysteem. En dankzij de migratie naar het nieuwe systeem, kunnen medewerkers van Van de Ven Vers voortaan plaats- en tijdonafhankelijk werken. 

Aanpak

Het serverpark van Van de Ven bestond uit drie fysieke servers op locatie die aan vervanging toe waren. Van de Ven Vers overwoog een volledige overstap naar de Cloud. Na een grondige analyse van wensen, eisen en bedrijfsspecifieke software, adviseerden wij echter een geconsolideerde server; een kostenefficiëntere oplossing die uitstekend past bij het bedrijf. De drie fysieke servers werden vervangen door één fysieke en twee virtuele servers. Dit in combinatie met Office 365 Exchange Online. Kortom: een hybride oplossing. Dankzij het nieuwe back-upsysteem is het bovendien niet langer nodig zelf datadragers te wisselen. Met de implementatie van de Remote Desktop omgeving tot slot, uiteraard met behoud van alle bestaande gebruikersprofielen, beschikt Van de Ven over een geheel nieuwe, eigentijdse en efficiënte IT-omgeving. Volledig op maat en afgestemd op de bedrijfsprocessen en specifieke ERP-software. 

Om stagnatie in bedrijfsprocessen te voorkomen en de impact voor gebruikers tot een minimum te beperken, vonden alle migraties plaats in de avonduren. De dagen erna waren wij telkens op locatie aanwezig om medewerkers wegwijs te maken in de nieuwe werkomgeving. Vanzelfsprekend zijn we ook voor toekomstige vragen op afroep beschikbaar, in de vorm van een Smart Care servicecontract.

Voordelen

  • Lagere investeringskosten en kostenbesparing t.o.v. volledige Cloudoplossing
  • Efficiënt, plaats- en tijdonafhankelijk werken, inclusief toegang tot bedrijfsspecifieke data en software (o.a. Reflex ERP-software)
  • Bedrijfsdata 24/7 zowel in huis als extern beschikbaar
  • Smart Care servicecontract (ondersteuning en service op maat)

Technische specificaties

  • VMware
  • Migratie van Windows Server 2008R2 naar Microsoft Windows Server 2016
  • Migratie van Microsoft Exchange Server naar Office 365 Exchange Online
  • Oplossing o.b.v. Remote Desktop Server

Neem direct contact met ons op

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op. Dit kan telefonisch, via email of door het invullen van het ons contactformulier.

085 – 536 00 00 | info@ictivate.com

Alle projecten

Huisarts Popovic

Cloudoplossing in eigen beheer, gekoppeld aan huisartseninformatiepakket (HIS)

Maison Molenbeecke

Zorgdomotica en personenalarmering

Van de Ven

Migratie naar Microsoft Windows Server en Office 365

Projecten Mondzorg Overhoven-Hoogveld

Private Cloud en telefonie

Reell Precision Manufacturing

Hosted telefonieoplossing