085 – 536 00 00 info@ictivate.com

De logica van leasen in tijden van economische onzekerheid

In deze economische onzekere tijden is een investering in uw IT omgeving misschien wel het laatste waar u aan denkt. U stond op het punt om een investering te doen, maar heeft dit ‘nog even’ uitgesteld. Of misschien heeft u recent geïnvesteerd, maar twijfelt of dit wel het juist moment is geweest.

Wanneer uw huidige hardware niet alleen boekhoudkundig, maar ook technisch is afgeschreven, dient u rekening te  houden met een verhoogd risico op uitval als gevolg van beveiligingsincidenten en storingen door verouderde hard- en software. Wij gaan hier uit van een doemscenario, maar de afgezwakt versie zou kunnen zijn dat u door uitstel van uw investering niet het voordeel geniet van de snelheid en functionaliteit die nieuwere apparatuur vaak biedt. Hierdoor kunnen uw bedrijfsmiddelen en personeel niet optimaal hun werk uitvoeren. Hoe dan ook, beide scenario’s leiden tot onnodige, niet-zichtbare, kosten (efficiency) en omzetverlies.

Wilt u toch uw IT investeringen doen in deze onzekere tijden, dan zijn er interessante lease-oplossingen! Samen met een aantal leasepartners bieden wij u diverse betaal- en asset management oplossingen. Van het vrijmaken van cash uit bestaande werkplekken tot het aanbieden van uitgestelde betalingsoplossingen.

Wilt u liquiditeit-cash in uw bedrijf behouden?

Kies dan voor huur of huur-koop eventueel met of zonder gebruik te maken van uitgestelde betalingsmogelijkheden.

Heeft u recent geïnvesteerd in hardware en wilt u deze investering, gezien de omstandigheden, liever ongedaan maken?

Met Sale & Lease Back kunnen wij uw recent aangeschafte hardware terugkopen en aan u terug leasen. U blijft uw werkplekken doorgebruiken zonder enige verstoring van uw bedrijfsvoering.

Samen met onze lease partners bieden wij diverse IT lease oplossingen op-maat. Hierbij maakt het niet uit welke en hoeveel hard- of software u wilt leasen. De inrichting- of set-up kosten van uw hard- en software kunt u gewoon meefinancieren.

Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.

Ook als lease geen optie voor u is, zijn er nog voldoende alternatieve oplossingen zoals:

  • opnieuw inzetten van bestaande hardware door middel van hard -en software upgrade(s);
  • het inzetten van refurbished hardware;
  • re-owned software licenties.