085 – 536 00 00 info@ictivate.com

Krachtig partnership ICTIVATE en Maison Molenbeecke

Onlangs openden in het Midden-Limburgse Montfort de deuren van een nieuwe, kleinschalige woonzorgvoorziening. Maison Molenbeecke biedt een huiselijke, liefdevolle en veilige woonomgeving voor mensen met geheugenproblematiek, die intensieve zorg nodig hebben. Een thuis waar bewoners 24 uur per dag over de beste zorg beschikken. Dit mede dankzij geavanceerde ICT-toepassingen, die de persoonlijke zorg en aandacht optimaal aanvullen en de kwaliteit van wonen en leven versterken.

Perfecte maatwerkoplossingen

Als vaste partner voor alle ICT-vraagstukken van Molenbeecke, tekenden wij voor de volledige ICT-infrastructuur van het nieuwe woonzorgcentrum, van advies tot oplevering en ondersteuning op locatie. Van het inrichten en installeren van de benodigde netwerken en systemen op de werkplekken en in de woonruimtes, tot het leveren van alle benodigde hard- en software. De jarenlange samenwerking kreeg binnen dit project een extra dimensie, door ook de zorgdomotica te mogen verzorgen. Een unieke kans om onze specialistische kennis en expertise te vertalen naar een geheel nieuw domein. En, om Molenbeecke ook op dit gebied volledig te ontzorgen met een perfecte, toekomstbestendige maatwerkoplossing.

Alarmering en monitoring via smartphone

In nauwe samenwerking met het team van Maison Molenbeecke zijn de geautomatiseerde hulpmiddelen en voorzieningen in de twintig appartementen en gemeenschappelijke leefruimtes volledig afgestemd op de (zorg)behoeften van de bewoners. Denk aan persoonlijke alarmering, maar bijvoorbeeld ook aan infraroodsensoren om de veiligheid van bewoners te monitoren. Dankzij een handige, eenvoudig te bedienen app op de smartphone kunnen medewerkers de bewoners 24 uur per dag op afstand volgen en indien nodig direct actie ondernemen. Een unieke en efficiënte oplossing, die het mogelijk maakt dat medewerkers hun zorg en aandacht volledig kunnen afstemmen op de behoeften van de bewoners. Zonder dat ze aan een beeldscherm gebonden zijn om een oogje in het zeil te houden. En voor bewoners en hun naasten is het vanzelfsprekend een prettige gedachte dat zorg en ondersteuning altijd binnen handbereik zijn.

We kijken terug op een succesvol en leerzaam project, waarin we onze expertise op het gebied van zorgdomotica naar een hoger plan hebben getild. Een waardevolle ervaring, we bedanken Molenbeecke dan ook van harte voor het vertrouwen in onze dienstverlening.

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Bel ons voor een afspraak, we zien ernaar uit ook voor uw ICT-vraagstukken een passende oplossing te bedenken!