085 – 536 00 00 info@ictivate.com

Lease wordt steeds populairder. Hier vindt u vier redenen waarom lease voor u als klant voordelig is:

1.) Het helpt liquiditeit te behouden.
Lease spaart het eigen vermogen en versterkt de kredietwaardigheid tegenover de huisbank, want een goed presterende IT-uitrusting heeft haar prijs. Dit kost liquiditeit en moeilijk te verkrijgen bank- of leverancierskredieten. Leasing heeft daarentegen geen invloed op uw kredietruimte bij financiële dienstverleners en belast uw balans ook niet. De apparaten blijven namelijk eigendom van de leasemaatschappij zodat – anders dan bij koop – de verhouding eigen vermogen tot balanswaarde en eigen vermogen tot investeringskapitaal niet in uw nadeel verandert. Onder de streep betekent dit: u gebruikt de modernste technologie, verbetert tegelijkertijd uw kredietwaardigheid, uw balanscijfers en daarmee ook de rating van uw bedrijf.

2.) Bied zekerheid op het gebied van planning.
Het leasen van innovatieve IT-apparatuur betaalt zich uit. De reden hiervoor: u betaalt pas wanneer de technologie in uw bedrijf zich uitbetaalt. In plaats van hoge aanschafkosten die telkens weer moeten worden terugverdiend, betaalt u regelmatige leasetermijnen – met opbrengsten die gedurende en door het gebruik van de apparatuur worden bereikt. Zo breidt u direct uw investeringsmogelijkheden uit. Naast dit pay-as-you-earn-voordeel hebt u ook nog zekerheid wat betreft planning. De constante leasetermijnen zijn een vast calculeerbare kostenpost in uw bedrijfsplanning.

3.) Zo maakt u grotere investeringen mogelijk op een vroeger tijdstip.
Lage termijnen vervangen hoge koopprijzen. Want vaak vereist de marktontwikkeling dat nieuwe technologie wordt ingezet. Om met uw bedrijf succes te hebben, moet u derhalve voortdurend investeren in moderne informatietechnologie. Maar voor de aanschaf ervan is kapitaal nodig en door de korte innovatiecycli zijn veel apparaten verouderd voordat ze zich uitbetalen. Door de kleine maandelijkse termijnen kunt u investeren in nieuwe technologie op het gewenste tijdstip. Zo blijft u de concurrentie voor.

4.) Bied flexibiliteit.
Wilt u technologisch up to date blijven, dan kunt u altijd uw apparatuur vernieuwen en uw leaseovereenkomst uitbreiden.